ribaki_v1_02.jpg

Тест новинки від "Буг" - LiStick

Тест новинки від "Буг" - LiStick

Спробую тут коротко вмістити перші враження від ловлі на новинку від майстра, який випускає в світ воблери ручної роботи під маркою «Буг».

Ідея створення цієї приманки зародилась в травні, тепер вже минулого, 2013 року. Невимовно успішна і азартна ловля окуня на один з найменших класичних уокерів, що зустрічається в природі – Smith Towadi. Головною перешкодою одразу стає ціна даної іграшки, хоча і топвотери рідко потрапляють в цепу, але ймовірність залишитись без рідкісного і дорогого девайсу не тішить. Так, один з наявних в мене Товаді, послужив в якості прототипу для виготовлення версії з бальзи, ім’я якій – LiStick.


І так… Буг – LiStick. Довжина ~ 44 мм. Вага ~ 1.8 г. (без фурнітури). Параметри наближені до праотця, з невеликими відхиленнями, які допускаються при «хенд мейді», але носова ямка більш виражена. Після часу необхідного на вирізання заготовок, підбір і налаштування правильної огрузки, лакування-фарбування і решту необхідних маніпуляцій, отримуємо кілька передсерійних екземплярів для тестування в польових умовах. Для максимально детального розбору ловля велась в три спіннінги. Це дозволить перевірити роботу уокера на різного строю і довжини палках, при різних діаметрах шнура і т.д.

Комплект №1: Major Craft – Troutino 602SUL (0.8-3). / Shimano – Soare BB30 2500HGS. / Шнур – Seaguar R18 LightPE #0.3

Робота LiStick’ом з допомогою цього прутика видалась найбільш комфортною. Приманка розміром саме під такі і «заточена». Для того щоб змусити його малювати чітку, без збоїв, змійку було достатньо лише запустити бланк кількома рухами…далі він інерційно доводив справу до кінця. Такий спосіб був найменш енергоємким, не так сильно втомлювалась кисть, до того ж час на підбір правильного ритму значно скорочувався.

Комплект №2: Favorite – Synapse 702МL. / Daiwa – Certate 2506 Finesse Custom. / Шнур – Varivas High Grade PE #0.6

Здавалось би найбільш непристосований для таких малявок, серйозний комплект… проте чутливість цього «кілка» дозволяла злегка змусити уокер пливти саме так, як того хоче риболов. Найлегші рухи рукою і імітація панікуючого малька починала свій танець на воді. Як би не дивно звучало, але приманка вагою менш ніж 2 грами чудово вжилась з лайтом в тесті 4-16 г.

Комплект №3: Mikado – Competition Needle UL (up to 10). /Ryobi – Ecusima 1000./ Шнур – PowerPro 8Lb

Спіннінг з вкрай міцним, дубовим комелем і дуже мякою вклейкою. Тут то і починаються проблеми знайомі більшості, ривкові проводки і вклейка – речі важко сумісні. Практика ж показала, що і цим спіном можна адекватно зробити анімацію ЛіСтіка, просто потрібно більше часу і напористості. Знадобляться короткі, різкі ривки, з досить високою частотою, що дуже втомлює (після години такої рибалки рука відвалюється). Тобто ловля цілком можлива, але доведеться робити перерви в лові для відпочинку, що дозволить помилуватись природою навкруги, у всьому є свої плюси ;)

Політ приманки на всіх 3-х комплектах був задовільним. Найгірше з №3, але ніяк не менше 12 м., стандарт близько 20. №1 і №2 могли послати LiStick за окунем на далекі 25-30 м. за вітром, можливо це видасться замало, та для більшості умов цього достатньо, щоб дістати до зграй риби.

Проводка – це класичне окуневе дроблення, різка, коротка «змійка» без пауз. Застібки і короткі скрутки зовсім не заважають проводці. Озброєні LiStick’и гачками того ж розміру, що і на Towadi, від Owner. Баланс приманки в цьому випадку ідеальний. Для експерименту поставив на одного одинарники – Decoy Pluggin’ Single №8, при такому оснащенні уокер подружений в воду під меншим кутом і важче зробити правильну анімацію, можна, але складніше.


В розлові цих малявок не було жодних сумнівів, потрапивши на воду одразу себе проявили. Були і виходи краснопірок, та основна маса улову – окунь, для щуки приманка занадто маленька. Неймовірно захоплива картина, коли 5-6 рибин наввипередки намагаються видерти приманку з рота конкурента і з кожним закидом все більше розпалюється їх мисливський азарт, поверхневий бій починається там де його не було раніше… словами цього не передати! Те що треба, щоб зловити свою порцію адреналіну. Більше стане зрозуміло з фото. Думаю і при ловлі білого хижака LiStick покаже свої сильні сторони.












ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Livejournal Liveinternet Mail.Ru
0
admin
24.06.2014 22:06:17
Сильная тема :) В первый раз об этом волкере слышу, но обзор автора меня впечатлил - спасибо. Плюс, очень грамотное техническое описание.

P.S. Отдельное спасибо за "рідну українську мову":D. Сделал перевод на русский язык для наших коллег из России и разместил от имени автора в разделе статьях по названием "Тест новинки от "Буг" - волкер LiStick"
Ссылка 0
0
Serdgjk
07.07.2014 21:54:27
Спасибо за обзор! Привлек внимание, Буговских головастиков у меня много, нужно и стика заказать, тем более пробовать уже не нужно, можно сразу ловить, после такого обзора!;)
Ссылка 0


  • Архив

    «   Апрель 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
09.01.2022 14:09:53 Ловля рыбы на мормышку
В группе размещаются отчёты и микроблоги о ловле рыбы зимой на мормышку
08.01.2022 14:04:37 Отвесное блеснение и балансир
Отчёты и микроблоги о ловле рыбы на балансир, методом отвесного блеснения, а также чертика и балду

Все группы