ribaki_v1_02.jpg

Силіконові фаворити минулого сезону

В'ячеслав Пенкаль

Имя: В'ячеслав
Фамилия: Пенкаль
Дата последнего входа: 29.01.2015 18:49:49
Дата регистрации: 29.01.2014 11:51:22
Способы ловли: UL спиннинг
В'ячеслав Пенкаль -> Всем, Проведение конкурса отчётов "Spinn Lures"
Силіконові фаворити минулого сезону
В цьому описі я постараюсь висвітлити найкращих представників серед м’яких приманок в моїй коробці.

2013 рік був насичений враженнями, але обділений трофеями, тому цей список буде виглядати скудно, так як 80% улову – окуні. І ті в УЛ діапазоні. Спочатку хотів зробити список з 13 позицій, символічно, але не буду обманювати Вас і сам себе, 13 кандидата висунути ніяк не вдасться, замало практики. Ну і 13 погане число, правда?

Тому пропоную вашій увазі 12 лідерів минулого сезону. Думаю всі розуміють, що визначення цього Топу є відносним поняттям, яке залежить від вмінь риболова і наповненості його коробок.

Починаючи з кінця, рухаємось вгору. Приємного читання! Поїхали!

№12. Честь закласти першу цеглину в побудову ТОПу випала приманці від ТМ Lucky John, а саме моделі Tioga в розмірі 2.9”.

«В любой подделке всегда скрыто что-то подлинное».

Нікому не секрет, що більшість виробів цієї компанії є копіями більш відомих моделей інших виробників. Але тут творці зробили хитріше, вони внесли свої деталі, Тіога являє таку собі «enhanced version» Swing Impact від Keitech. Одразу за головою йде три ребра, а за ними товста перемичка (як поясок у дощових червів), цей поясок дуже посилює живучість приманки на різного плану монтажах, хвіст же цілком і повністю повторює прототип.

Активна приманка, маленький хвостовий п’ятачок приводить в дію увесь хвіст, аж до перемички. Тіога достойно показала себе в ловлі невеличких щук і, що здивувало, дрібних окунів. Не думав, що в них відкриється рот на таку «солідну здобич».

Монтував на шарнірі з офсетами, вага від 3 до 10 г. Проводки класичні, експериментувати не довелось. Заводиться без проблем, навіть на найменших джигах.




№11. Reins Rockvibe Shad 2”

Віброхвіст дуже цікавої форми. Перші 3 см. приманки – товсте тіло, ледь помітно розділене на три сегменти. Хвостик доволі грубий, має 8 ребер і вкупі з мініатюрною п’яткою викликає враження повністю «дубового».

На практиці все не так сумно, звісно ця «дубуватість» проявляється при спробах анімації. Та при монтажі на легкому шарнірі змусити його виляти всім тільцем не складно, дуже сильно допомагають і «їстівні» якості приманки, часто її атакують при довгих паузах, коли Шед просто лежить на дні нерухомо. Хижак не пропускає можливості перекусити Rockvib’ом. В уловах окуні різної вагової категорії, щуки і судачки.

Найкращі показники на шарнірі, при використанні на впаяних джигах результату не добився. Проводка: один-два підриви над дном і пауза, довжина якої залежить від активності риби і терпіння спінінгіста.







№10. Reins AX Craw Mini 2”

Рачками я захопився завдяки саме цій приманці. Купив її за рекомендацією одного з продавців в магазині. З того часу жодного разу не пошкодував.

Бочкувате тільце цього рачка має 3 см. довжини, невеличкі реберця і 4 лапки на передній (а фактично то задній) частині. Клешні тонкі і широкі, на кінці мають маленькі потовщення. Така анатомічна особливість надає, здавалось би, пасивній приманці дуже активну гру, клешні дуже чітко ходять «хвилькою», як руки в танцівниць на Сході, тільки темп значно швидший. Полюбилась ця приманка не лише мені, а й рибі. Ловить і при сильних травмах, видалось, що з однією клешнею результати навіть кращі, але це лиш здогадки. Неодноразово чув про ловлю щуки на цього рачка, але мені вдавалось обманювати лише окунів. Ловив досить стабільно, але сезонно. Пік його еффективності припадає на пізню осінь.

Використовував виключно на 3-4 грамових розбірних «чебурашках» з офсетами. Анімував подвійним підривом.






№9. Bait Breath I.M.P. Level 4

Ще один представник членистоногих в моєму списку лідерів. З’явився в арсеналі пізніше всіх, лише восени минулого, 2013 року, та завдяки своїй унікальній формі і здатності ловити рибу швидко пустив глибоке коріння, ставши одним з улюбленців. Якщо згадати про форму… нехай вибачать мене читачі цього блогу! Вже після покупки мені повідали, що в деяких колах риболовів, цю приманку називають «члеником», через явну схожість з об’єктом, який наші школярі так люблять зображувати на стінах будівель. Як би там не було, а така назва для ІМПа доволі поширена, тому має право бути.

При заявлених 2”, довжина приманки складає всього 4 см, та й останній сантиметр, це вузький хвостик з булавочкою на кінці, так що приманка видається досить маленькою. Тільце має потовщення на обох кінцях, перемичка між ними ребриста, гнучка, має по 4 лапки з кожної сторони. То головною «ізюминкою» є широкі, закручені назад лопаті, які початково припаяні до тіла. Виробники наголошують, що для розкриття потенціалу приманки, потрібно дати цим лопатям свободу.

Інтуїтивно можна здогадатись, для чого це потрібно. При ривках найменшої сили, ці широкі лопатки під спротивом води вирівнюються, і на паузі змикаються знов, створючи помітні мікрозавихрення в воді. Окуні дуже полюбили цю аплодуючу креветку, буквально з перших закидів. Влітали цілком пристойні екземпляри, також це єдине ракоподібне, в моїй коробці, яке спромоглось виловити щуку.

Монтаж звичайний, шарнір з гачком Owner Slim Offset. Вага від 1 до 4 грам. Найкраще показав себе при потрійних коротких підривах з підіграванням на паузі, волочінням і рештою маніпуляцій. Взагалі дуже цікава і поступлива приманка. Будь вона в мене раніше, точно ввійшла б в п’ятірку лідерів.









№8
. Reins Swamp Micro

Найпростіший, в плані морфології, представник Хіт-параду. Звичайний «цвях», імітація черв’яка без видимих особливостей, характерних для цих істот. 7-ми сантиметрове тіло має лище ланцетне загострення в хвостовій частині, звісно можна розгледіти мізерні кільця, але вони тут скоріше для заспокоєння душі риболова, і не відіграють жодної ролі.

Але не спроста я відвів йому тут місце. Дуже гнучкий, відзивчивий і живенький червачок. Потрапляючи в воду з кожним разом змушує рибу думати, що він абсолютно їстівний. Часто мілкий окунь просто повисав на ньому, не засікаючись, послабити хватку його змушував ковток повітря. Така жадність з сторони риби, говорить про те, що вона вважає цей шматок синтетики цілком придатним в їжу. Крім окуня Свамп ловив багато ротана, цілком пристойного. Також вдавалось половити ним бичка в Дністровських каньйонах.

Монтажі: мормишки з частинами Свампа, джиг-головки, шарніри. Працює і при насадженні на гачок за методом «векі», правда розкрити такий тип мені не вдалось повністю, замало практики. Проводка складає собою постійні підігравання на дні, така подача приманка найчастіше спокушала ротана і бичка.






№7. Mann’s Predator 00

Легенда, яка не потребує опису. Всім відомий цей віброхвостик, десятки, якщо не сотні, риболовів починали свою практику саме з цим товаришем. І зараз він не втратив актуальності, для мене точно.

Ця 3.5 см. рибка не має всіх тих переваг, якими наділені теперішні лідери, та в мене вона була і залишиться приманкою, яка подарувала не мало приємних вражень. Був випадок коли Мансик розгромив популярного Tsunekichi Worm. Звісно це могло бути збігом обставин, невдалим сходженням планет, та це ще раз підняло його в моїх очах. Мій найкращий, працюючий всюди колір - МО «хамелеон».

Працює як на рівномірній проводці, так і на класичних джигових. Перевага цільній «голові» перед шарніром. Абсолютний лідер 2011 року, який все ж здає позиції перед прогресом силіконобудівництва, тому цей раз 7 місце.






№6. Reins G-Tail Saturn Micro 2”

Один з представників «нерозкритих одразу». Пилився в мене 2 сезони, якось все не вдавалось мені з ним здружитись, та й не сильно хотілось, якщо чесно. Минулого сезону я взявся за нього, під натиском великої кількості схвальних відгуків.

Приманка типу черва, з тоненьким, довгим твістерним хвостом, форми латинської літери – G. Звідки, як не дивно, і пішла назва виробу. Тіло вузеньке, ребристе по всій довжині, що візуально дуже зменшує приманку і, теоретично, допомагає в поширенні атрактанту в воді. Хвіст, завдяки своїй формі, дуже звабливо вимальовує різні фігури під водою. Жертвами Saturn’a стала величезна кількість окуня. Також ним часто цікавились міні-судаки, був випадок вилову одного річкового рака. Конкретно в ловлі судачків, яка почалась для мене лише з минулого сезону, то Saturn випереджав всіх в кількості хвостів. Звісно, це ще зовсім мальки, ними особливо не похвалишся, але мені приємно і рибі свобода дарується.

Легенький шарнір, підриви – пауза, і риба не змусить довго чекати.







№5. Reins Aji Ringer Shad

Колись я був зайнятий пошуками маленьких віброхвостів, дуже вже подобались мені приманки такого типу. В результаті пошуків, серед решти силікону, цей худощавий екземпляр швидко показав, на що він здатний.

Довжина 4 см, при товщині близько 3 мм. і максимальній висоті 5 мм., зрізана спина, брюшко з рельєфною поверхнею, тонесенький хвостик з манюсечким п’ятачком. Одразу було чути перспективу в ловлі смугастих.

Так і сталось, окуні дуріли за ним. Ловились в основному ну зовсім дрібні, але це дозволяло відійти від 0 в більшості ситуацій. Монтаж на шарнірі неодноразово приносив прилов у вигляді злих ротанів. Також прекрасно показав себе при використанні на Відвідному Повідку. Ще одним великим «+», стало те, що саме на нього відбулась перша атака «судака», за всю мою рибацьку практику. Завершилось це сумним сходом риби, але в пам’яті це вкарбувалось.

В приманки правда є один недолік: тоненька хвостова перемичка часто загинається і деформується, що не критично для приманки, але іноді збиває її нормальну гру.

Тому не за якість, а за кількість риби і стабільність роботи – 5 місце.






№4. Mann’s Twister M-035

Ніколи не любив твістери, класичні короткотілі, з серповидними хвостами. Не викликали вони в мене довіри. І досі не викликають, але цю приманку мене змусили полюбити.

Нічого складного в цій приманці нема, звичайненький 3 см. твістерок. Активна гра хвостиком і маленькі розміри роблять його справжньою «косилкою» для окуня. Також за моїми спостереженнями, це найкращий вибір при цілеспрямованій ловлі ротана.

Ловить на мормишках, шарнірах, відвідному, кароліні. Остання добре зарекомендувала себе в ловлі східного окупанта. Більше писати про цю приманочку не бачу сенсу, її дешевизна і здатність ловити завжди висунула її на 4 місце.





№3. Keitech Sexy Impact 2.8”

Не дарма виробники дали своєму дітищу таку назву. Не одну рибу було зваблено на спробу з’їсти, і не одного рибака на покупку цього слага. Дуже частий гість в звітах і схвальних, одіозних відгуках.

Довжина приманки 7.5 см, висота майже по всій довжині тіла складає ~ 7мм, перші 2 см. мають товщину також приблизно в 7 мм, далі йде помітне звуження до майже 2 мм., потім знов потовщення до 4 мм. і на кінці тоненький, сегментований хвостик 1.5 см завдовжки. Присутній канал для офсетного гачка. Упакована приманка в контейнер, де кожному екземпляру виділено власний відсік, при відкритті одраз відчутно сильний запах копченого кальмара.

Ловить слаг беззаперечно добре! Саме ним було зловлено велику кількість трофейного, як для місць де я ловлю, окуня. Важко описувати робочі характеристики Impact’a, ловить часто, іноді на нього вішаються окуні менше нього розміром, що змушує їх атакувати його – загадка. І якщо в описі Aji Ringer Shad я згадав, що заробив на нього схід судачка, то Impact став тою приманкою, яка подарувала мені Першого судачка. Така подія надовго залишається в пам’яті і звісно неабияк підносить оцінку самій приманці. Довелось бути свідком ловлі щуки на цю диковинку, але в мене не склалось, заробив лише 1 зріз, що швидко відбило бажання до такої ловлі.

Монтажі лише на шарнірі, вага 3-5 грам. А от проводки… тут працювало все! Дійсно все. На що вам вистачає уяви. Найбільший окунь був зловлений на постійне мілке дрижання в товщі води, без пауз. Суперська річ! Тільки приємні емоції після її використання!










№2. Reins Aji Ringer 1.5”

Маленький слаг довжиною в 3.8 см. Базова модель серії Aji. Популярна в нас при ловлі наноджигом. Я ж брав її для ловлі дроп-шотом, але забіжу наперед, так і не спробував ним ловити.
Коротеньке тільце виглядає доволі масивним, через широкі ребристості, хвіст теж доволі товстий, з помітним розширенням на кінці.

З самого початку сезону і до його завершення, ця приманочка радувала мене своєю роботою. Я не покладав на неї таких надій, тому це стало вдвічі приємніше. Смугасті ставали в чергу, щоб поласувати цим коротуном. Не одна сотня окуня повелась на таку обманку. Були неприємні сходи щуки і ще більш неприємні зрізи приманок. Можна сказати, що хижаку цікава ця японська резинка для Aji-нгу.

Прекрасно справляється з своїми обов’язками при монтажі на відвідному повідку, шарнірі, мормишці. Можливо я трошки перестараюсь, якщо скажу, що на відвідному показує себе просто феноменально! Найприємніше відкриття в 2013 році.








№1. Crazy Fish Polaris 4.5 c м.

Лідер, але є свої нюанси… Вибір 1 позиції вводить мене в стан когнітивного дисонансу. Як і в у випадку з претендентом №12, ця приманка є копією, але без доробок, просто точною копією Javastick’a. В цьому й полягає головне протиріччя. Мав змогу ловити оригіналом на протязі 2-х повних сезонів, і без перебільшення скажу, що приманки вдаліше виконаної, я не зустрічав. Та все хороше закінчується, Джавіки теж, тепер вони дуже дорогі і дефіцитні. Тому хотілось знайти щось схоже, а знайшов просто ідентичне, по формі – точно!
Тіло приманки поділене на 4 сегменти, з’єднані між собою тонкими перемичками. Це надає їй дуже цікаву гру на всіх типах анімації, дійсно універсальна в плані проводок. Звісно «бастард» жорсткіший за свого батька, але деякі риболови, і я теж, вважають це скоріше хорошою ознакою. Так як відрив хвоста в даного типу приманок зовсім не рідкість, а тут значно посилена живучість.

Не просто так він заслужив перше місце, Поляріс ловить, дійсно добре. Завжди, де б я його не використав, він давав зрозуміти, що частинка батьківського «шарму» в ньому все ж є.

Оснащував його на шарнірі і дроп-шоті. На останньому він веде себе особливо живенько, відзиваючись на кожен рух бланком спіннінгу.

Нехай не ображаються на мене любителі Crazy Fish’а, я лише висловлюю свою думку. Я віддаю лаври Полярісу, але все вище сказане про цю приманку це заслуга саме Джавіка, і тих хто його створив. А Crazy Fish ми можем дякувати за якісно і щоб нікого не обманювати, найголовніше – дешевше, зроблену копію.







Людям властиво сподіватись на краще, а для таких душевних осіб, як риболови це особливо характерно. Нехай щось не вдається, щось стається не так, як би ми того хотіли, але завжди все налагоджується. Невдачі змінюються успіхом, незнання з часом заповнюється досвідом. Сподіваюсь, що наведена мною інформація була комусь цікава, а може навіть і корисна.

Бережіть природу! Відпускайте рибу, її все менше, а нас все більше! З повагою! І дякую!

Русскоязычная версия отчёта Силиконовые фавориты прошлого спиннингового сезона 2013
adminadmin
24.02.2014 11:552 Ещё
Сергей написал:
Хорошая заявка на победу!
Согласен. И более того, буду выходить с предложением к Роману Устимову о дополнительном поощрении за написание отчёта на Украинском языке.

Обращаюсь к автору
. От себя лично набрался смелости, сделал перевод и разместил этот отчёт в его блоге на русском языке. Это сделано в двух целях. Первая цель, как показывает статистика сайта, примерно 1/3 аудитории посетителей сайта - россияне, поэтому, думаю, что им также будет интересно прочесть отчёт на русском языке. Вторая цель, есть несколько человек из Российской Федерации, которые хотят принять участие в этом и других конкурсах, поэтому, думаю, что дублирование отчёта на русском языке даст равные парва всем участникам конкурса.

P.S. Никаких других подстекстов в размещении отчёта на русском языке - нет и не может быть. Спасибо за понимание.

Русскоязычная версия отчёта Силиконовые фавориты прошлого спиннингового сезона 2013
В'ячеслав ПенкальВ'ячеслав Пенкаль
24.02.2014 16:452 Ещё
Спасибо! Причина мне понятна, я все понимаю. Вот только много ошибок, видимо из-за машинального перевода. :)
adminadmin
24.02.2014 19:262 Ещё
В'ячеслав Пенкаль написал:
Вот только много ошибок, видимо из-за машинального перевода.
Вячеслав, извините, я спешил. Это Ваш блог и у Вас есть абсолютные права по редактирвоанию информации в нём. Если можно, пожалуйста, внесите авторские правки на русском языке. Спасибо за понимание.
SerdgjkSerdgjk
25.02.2014 21:331 Ещё
Очень понравился блог! Все приманки реально работают и очень не плохо. Как вы написали в самом начале, все зависит от рыболова, его навыков, условия ловли и снасти, поэтому разделение по порядку у каждого может быть свое, но перечень очень даже правильный. Даже новичок, при использовании указанных приманок не останется без поклевок! Большое спасибо!




Предложение сотрудничества для блоггеров


3.jpg



Новые водоёмы и места отдыха

 


Экипировочный центр туристического снаряжения "Турбаза"



Новые товары и услуги на барахолке 

все предложения...


09.01.2022 13:09:53 Ловля рыбы на мормышку
В группе размещаются отчёты и микроблоги о ловле рыбы зимой на мормышку
08.01.2022 13:04:37 Отвесное блеснение и балансир
Отчёты и микроблоги о ловле рыбы на балансир, методом отвесного блеснения, а также чертика и балду

Все группы