ribaki_v1_02.jpg

П'ятниця 10-е

В'ячеслав Пенкаль

Имя: В'ячеслав
Фамилия: Пенкаль
Дата последнего входа: 29.01.2015 19:49:49
Дата регистрации: 29.01.2014 12:51:22
Способы ловли: UL спиннинг
В'ячеслав Пенкаль -> Проведение конкурса отчётов "Spinn Lures"
П'ятниця 10-е
Дивна штука це навчання… маю вихідний в п'ятницю, але в суботу мушу вчитись. А як наша братія проводить вихідні дні? Звісно, що на водоймах!

Так вже мені пощастило, що в моєму навчальному закладі серед викладацького складу є адепти спінінгової ловлі. Мені як ветерану навчання, студенту 5 курсу, запропонували провести вільний від занять день в такій невимушеній атмосфері риболовлі. Почувався я досить ніяково, адже дивно сприймати людину по-іншому, окрім як викладача. З етичних міркувань також були заминки, субординацію також ніхто не відміняв. Загалом початок дня я провів «не в своїй тарілці». Але рибалка об’єднує всіх і вся, не залежно від соціального статусу, переконань і інших речей які тут розсіюються мов ранковий туман.

Прокинувся раненько (ех, якби на пари було так легко прокидатись), забрав зпаковану сумку і помчав на автобус. В назначему пункті мене підібрали і повезли на зустріч невідомому, мається на увазі невідома мені водойма. По дорозі роздразнювали оповідями і байками з багаторічного рибальського стажу, подібні речі слухаються легко і запам’ятовуються ще краже, ніж тексти випадково почутих пісень. Не помітилось, як дорога плавно перейшла в накачування човна.

Водоймою «Х» виявилась невеличка річка, шириною ~20м. Човен був потрібен лише для перепливання зиг-загом між навислими кущами, а сама ловля велась, здебільшого, з берега.

Мій комплект незмінний:
MC- Troutino 602SUL 0.8-3.
Shimano- Soare BB30 2500 HGS
Berkley Nanofil 0.08

Поглянувши на мою «зубочистку», навчитель лише посміявся: «А якщо «двушка» сяде? Вони тут не рідкість.»
На що я відповів, що мене врятує лише молитва. Але змінювати патичок я наміру не мав. Я давно хотів перевірити його на більш-менш серйозних супротивниках.

Перші спроби ловлі вели вверх за течією… без результату. Ніяких особливих «аномалій», за які б могла зачепитись риба, не помічено, тому йдемо на спуск. Я прицілений на окунця, тому ловлю на Ring Shrimp 2”. Перша година рибалки – глушина. На черговій стоянці чую свисті фрикціону, бачу як шнур ріже воду, шкода тільки, що то не мій шнур. Зрозуміло, що сидить пристойний екземплярчик. І тут стається непоправне. Сухий тріск. Від якого серце завмирає… помилки допускають всі. Не залежно від досвіду. Ця вартувала поломки вудлища і втрати можливого трофею. Зберігати такий спокій і холоднокров’я, як моєму сьогоднішньому колезі, вдалось би далеко не всім, він просто пішов і взяв інший спінінг з тубуса. Такий поворот змусив мене задуматись про правильність свого вибору і зародила параноїдальні думки, які відганяв як міг від себе. Ніколи не форсуйте виважування, якщо місце ловлі вам дозволяє місце ловлі, ціна може бути дуже висока.

Пропливаючи повз участок з суцільним міляком, пробую пробити його 56 Ріджиком, але такої мертвої тиші давно не спостерігав, навіть малька не видно. Через певний час таке полоскання і постійна цепа набридає. Допливаємо до першої ямки, визначаємо її межі і починаєм обстрілювати мікроджигом. Після недовгих перебирань «крига скресла» і перший смугастик позував перед камерою. Спокусився він Rocvibe Shad’ом на 3-х грамах.



Працювала виключно проводка поперек течії, клювання на скочуванні в ямку, або вже на виході з неї. Допоки я ковиряю окуня, в колеги черговий трофейник робить кілька ефектних «свічок» і прощається з нами під обривистим берегом. Тобто припаркувати рибу першим вдалось таки мені. + собі в самооцінку і продовжую пошук.





Окунь закінчився, мусимо переходити далі.
Забув сказати, що зачепи і обриви супроводжували нас досить часто, навіть наявність човна не завжди допомагала. Тому мої намагання ловити на дорогий «їстівний» силікон колега вважав невиправданими і ловив на перевірені моделі «народних» марок. Перша приземлена ним щука зацікавилась Relax Kopyto, хоча і була явно менша втрачених, але почин є почин.



Попереду затяжна ділянка річки з високим рівнем кущистості на березі. Під цими смертельними для приманок пастками точно жив хижак. Є в мене в арсеналі приманка, про яку я багато читав, що вона ефективна в ловлі всіх видів зубатих і не дуже риб – AX CrawMini. Якщо сумнівів, щодо її ефективності в ловлі окуня не виникало, то перевірити її на щука не вдавалось. Але спробувати було варто, методичне обкидування чагарників, проводка за проводкою і «винагорода» - удар і слабина… зріз. Поки я перев’язую нового бійця, мені наполегливо радять закинути в ту точку ще раз, мовляв щука не рідко повторює атаку, не зважаючи на зріз, адже фактично вона могла і не влучити в приманку, а просто потрапила зубами на шнур. Вірю. Пробую. Один підрив, другий, БАЦ. Є! Ну як на замовлення. Виважування було не сказати, що просте, щук оскаженіло відстоював своє право на життя, але взяти його для фото все ж вдалось. 3 в 1, перша щука на цього рачка, найбільша щука виважена з моїм Троутіно і поки що, так-так, соромно сказати – найбільша щучка сезону. На цьому вдача закінчилась і невдалими закидами кущі, ми лише переполохали всю рибу.





Намацавши наступну яму на повороті річки, можна сказати що потрапили на ельдорадо. Ловився і окунь і щука з одної точки, причому по кілька рибин. Приманка в мене поки незмінна. І певно що їстівні якості зіграли свою роль, так як на АХ ловилось значно більше окуня, та й щук його не пропускав, навіть якщо місце було прочесане іншими приманками: звання «Герой Дня» за цією приманочкою. Що я помітив: всі мої риби засічені за бік губи, а в напарника – все в шахту. Можливо тому, що я ловив шарніром, а він на цільні джиги, може причина в характері підсічки, чи речах мені не зрозумілих, але факт присутній. Зловити рибу вдавалось і на Hogy Shrimp 3" і на Тіогу 2.9". Не можна було не радіти такій знахідці. Кожне виважування жвавих рибин змушувало мене добряче попітніти, а адреналін в крові забути і про голод і про втому, все-все на світі.













Переловивши всю наявну рибу, пошук ми продовжили, але забіжу наперед, невдало. Успіху не було, окрім відкушеного хвоста в Баліста і одного «підніжного» шнурочка на Hogy Shrimp 3".



З таким різким спадом активності риби і наша активність, підбита сонцем, значно знизилась. Втома дуже давалась в знаки, тому прийнято рішення закінчувати рибалити і відправлятись в дорогу. Але яка ж підступна ця дорога додому… Як втриматись від спокуси звернути на.. право! А ви про що подумали? Просто вкрай необхідно було перевірити один ставочок на предмет наявності риби. Та через обмеженість в часі, осінь приносить сутінки значно швидше, нічого особливого крім смугастиків на Ring Shrimp 2” добитись не вдалось.



Проте сумління чисте – водойму перевірили. Тепер точно додому

Звіт написаний на конкурс групи "Spinn Lures" за підтримки інтернет-магазину "Рыбацкий дворик"




Предложение сотрудничества для блоггеров


3.jpg



Новые водоёмы и места отдыха

 


Экипировочный центр туристического снаряжения "Турбаза"



Новые товары и услуги на барахолке 

все предложения...


09.01.2022 14:09:53 Ловля рыбы на мормышку
В группе размещаются отчёты и микроблоги о ловле рыбы зимой на мормышку
08.01.2022 14:04:37 Отвесное блеснение и балансир
Отчёты и микроблоги о ловле рыбы на балансир, методом отвесного блеснения, а также чертика и балду

Все группы