ribaki_v1_02.jpg

Шалений деньок!

Юрій Лукашов

Имя: Юрій
Фамилия: Лукашов
Дата последнего входа: 30.11.2014 23:51:54
Дата регистрации: 14.11.2014 14:20:48
Страна: Украина
Юрій Лукашов -> Всем, Проведение конкурса отчётов "Spinn Lures"
Шалений деньок!
Шалений деньок! Ранок, підйом на навчання, пари, до дому, сьогодні день мав би пройти по звичайному, але де ж там, ми рибаки!!!=) дзвінок від брата - "поїхали!", я довго не думаючи погоджуюсь і вже через якусь годину ми штурмуємо наші українські дороги на фішмобілі=) Шлях не близький, брату здали містечко, і його обов’язково треба провірити, тому попри далеку дорогу та жахливе асфальтове покриття ми з жагою прямуємо на зустріч трофеям! По дорозі телефонними дзвінками намагаємось зібрати як можна більше інформації про водойму, тим часом вбиваючи нудьгу=)

В принципі ситуація зрозуміла, не глибокий ставочок з пристойними зарослями під берегами, не дарма братело про всяк випадок зарядив лодку в багажник. І ось ми вже прибули, на водоймі видніється вже одна лодка та декілька "профі" з телескопами по берегу. Брат навіть не роздумуючи збирає свій плав-засіб, я тим часом відданий береговому спінінгу вирішую шукати місця з берега, та випробовувати свою вдачу там! Перші закиди спрямовані на пошук перспективного рельєфу одразу дають результативні покльовки мілких полосатиків, та це мене сьогодні не цікавить, мені потрібні трофеї!

А тим часом вітер стає все сильніше і сильніше… Надії я не втратив і знаходжу непогані ямки з характерними виходами (бровками) та впираюсь там! Перспективне місце показало себе після того як правильно підібрав приманку! Перший приємний результат приніс Jackall Scissor Comb 2.5, перед його грою не могли встояти матроси вагою від 200 до 300-350 г, практично з кожного закиду, що дуже приємно зі збалансованою лайтовою снастю, сьогодні я використовував Favorite Synapse 702ML, хоча дуже хотілось ловити саме УЛом, задоволення то більше ;) але нажаль…

Брат тим часом також підшукав собі місце та теж непогано виступає по полосатому… Я вирішую скористатись віднайденим рибом та затестити недавні новинки з воблерів, далі летить в воду Jackall Soul Shad 52SP, і за декілька забросів, підібравши правильну проводку вже на нього непогано відзиваються матроси того ж розміру=) Наступним у воду полетів вже провірений боєць P21 gaga-gone 55s-sr, і на агресивні ривки практично під поверхнею води, з потужним ударом відізвалась щучка невеликого розміру=) Сьогоднішня ціль зовсім не щука, слухи ходять, що в водоймі окуні до 2кг ростуть=) тому не знайшовши окуння в вищих слоях води знову повертаюсь до детального дослідження придонної площини=) І наступним у воду вже летить шарнір з Ever Green C-4 Shrimp 2.8. Перших закидів 10 приносять лише обкушені клешні, поки не вирішую обловити стайку, яку порядно косив Scissor, по краям. Не даремно, удар! Підсічка! Мелодія фрикціону! На кінці шнура щось приємної ваги, сінапс делікатно гасить всі ривки і не довго кайфуючи окунь все таки здається і покірно іде до берега=) Потужності снасті мені вистачило, щоб взяти окушка прям як в фільмах про баса, люблю я таку агресивність=) Звичайно це не той легендарний на 2кг, але 600г в ньому жилізно є, не виключаю що більше!

Багато хто зі мною погодиться, що це вже непоганий трофейчик з полосатиків=) В брата тим часом теж справи непогано, правда і такого як в мене поки що нема=) Далі перебираю кучу приманок, ловлячи періодично азартних матросів 200-350г, і тут бах, сертейт співає, я сінапсом качаю, виявилось на LJ Tioga 2 позарилась зубата нічо такого розміру, ще й вдало прикусила приманку, так що флюр не попав в зуби=) Задоволення вже отримано, тому роблю невеликий перепочинок, тим часом круасан в писок=) і слухаю від брата про справи з лодки, як виявилось з берега поки що веселіше, та брат не покидає надії на більш обширну зону ловлі і не спокушається на мої результати з берега=)

Повертаюсь до ловлі, знову на напрацьовану точку… Вже вечоріє, і активність відносно невеликого окуня спадає, зате час від часу з агресивними ударами шнурки чітко зрізають приманки, проте ставити скрутку не рішаюсь, так як надія на біг-окуня не згасла. На все той же C-4 Shrimp 2.8 отримую характерно окуньову покльовку, та не можу контролювати риба, схід, ехх… найбільша риба завжди сходить…=( Настрій піднявся коли за декілька закидів, вже надійно на гачок сів окунь розміром 500+! Незамітно наступає темнота, сонце немов спалює блакитне небо, заходячи за горизонт, і рибалка завершується, та пригоди ні! По бистрому зібравшись вже в повну темноту спішимо до дому. По дорозі захопливі розповіді один одному, так як рибачили практично окремо, та в різних «вимірах»=)

Братусі вдалось взяти свого окунька 500+ та потримати щось більш масивніше, але закінчення аналогічне мому – найбільша риба завжди сходить!;) Так захопливо і на поспіху збирались, що забули провірити наявність всіх речей. Вже по приїзду до дому виявилось, що моя сумка зі всіма «багатствами» з приманок залишилась непоміченою на місці лову=( а сума там не маленька=( та й збирав я те все довгий час. На щастя водійський стаж братухи допоміг повернутись до місця дуже швидко та знайти сумку! Ось такі помідори!=)

11.jpg

5.jpg

4.jpg

10.jpg

3.jpg

1.jpg

7.jpg

2.jpg

6.jpg

9.jpg

8.jpg

Дякую за увагу!

Отчёт написан для конкурса в группе "Spinn Lures" от интернет-магазина "Рыбацкий дворик"
Коля РасенкоКоля Расенко
15.11.2014 14:250 Ещё
классно и фото супер )
Юрій ЛукашовЮрій Лукашов
16.11.2014 16:340 Ещё
Дякую!=)




Предложение сотрудничества для блоггеров


3.jpg



Новые водоёмы и места отдыха

 


Экипировочный центр туристического снаряжения "Турбаза"



Новые товары и услуги на барахолке 

все предложения...


09.01.2022 14:09:53 Ловля рыбы на мормышку
В группе размещаются отчёты и микроблоги о ловле рыбы зимой на мормышку
08.01.2022 14:04:37 Отвесное блеснение и балансир
Отчёты и микроблоги о ловле рыбы на балансир, методом отвесного блеснения, а также чертика и балду

Все группы