ribaki_v1_02.jpg

Віктор Загинайко: Сообщения

Віктор Загинайко

Имя: Віктор
Фамилия: Загинайко
Дата последнего входа: 30.11.2013 10:59:06
Дата регистрации: 26.11.2013 23:37:33
Страна: Украина
Область / край: Кіровоградська область
Город: смт. Олександрівка
Способы ловли: Спиннинг, Фидер, Поплавок, Мормышка, На живца
Віктор Загинайко -> Всем, Проведение конкурса отчётов "Spinn Lures"
Тестування Crazy Fish VIBRO FA, ACTIVE SLUG, ANGRY SPIN
Плануючи недільню рибалку, я робив основний акцент на ловлю щуки, з метою протестувати мої нові придбання, а саме приманки Crazy Fish VIBRO FA , ACTIVE SLUG, ANGRY SPIN. Прокинувшись в неділю о шостій годині ранку і привівши себе в порядок я поспішив за автомобілем. По дорозі зустрів свого напарника по рибалці Андрія, і ми вирішили сьогодні разом порибачити.


Вирушили на щучий ставок, який знаходиться на границі Кіровоградської області і Черкаської. Розташований він в красивій балці, яку з одної сторони підпирає ліс , а з іншої поле .

Приїхавши на місце ми зраділи , що нікого крім нас не має. Швидко зібравшись , ми зробили пару фоток на пам’ять і пішли на дамбу ловити щуку.


Але нашій риболовлі там не судилося відбутися , із за заборони арендаря на вилов риби. Тому я разом з Андрієм покидаю омріяний ставок і їдемо в село Стара Осота, попитати щастя в ловлі окуня .


Через якихось 15-ть хвилин ми на місці, швиденько збираємо спінінги, я ставлю на трьох грамову "чебурашку" приманку Crazy Fish- POWERMACE.

Перший закид, і на середині проводки на крючок сідає невеличкий окунець. Фото на пам’ять і окунець повертається до дому.

Це нас з Адрієм обрадувало і ми надіялись на непогану рибалку, але подальші закиди не принесли покльовку. Тому я вирішив з допомогою POWERMACE перевірити водну акваторію біля дамби на предмет активного окуня. Пройшовши приблизно 100 метрів і перевіривши 5-ть точок я виудив ще два окунця .


Так дійшовши до мілководдя , яке знаходиться на лівому вуглі ставка, я нарешті натрапив на рибу. За 5-ть хвилин в мене було декілька покльовок , одну з яких я реалізував , а потім окунь відкусив моєму POWERMACE хвіст , тому я вирішив поставити NANO MINNOW на який виудив, ще пару окунців . В цей час до мене підійшов Андрій і ми вирішили з ним їхати в село

Бірки щоб половити щуку, але біля нас проїхали місцеві рибаки , які спитали в мене :

-Ну як ловиться ?
-Я відповів , що поганенько !

Тоді один з хлопців похвалився , що вчора вловив тридцять окунів на іншому березі ставка. Тому я вирішив ще трохи порибачить, змінив NANO MINNOW на POWERMACE і не пожалів про це. В цей час почався справжній окунячий жор, окунці сідали на гачок майже кожну проводку, і от на одній із проводок я почув сильний удар в руку, спінінг зігнувся дугой та почав пищати фрикціон, риба не збиралася так просто здаватись. З допомогою Андрія я витягнув чималенького окуня, вагою приблизно 250 грам . Невеличка фото сесія і окунь іде в пакет від Crazy Fish.


Ну, а я далі продовжую рибалити, окунь вже став не таким активним , але через кожні 5-ть проводок на гачок сідав невеличкий окунець . Згодом кльов геть зійшов нанівець і кожну рибину приходилось довго вимучувати. Приймаємо рішення їхати в с. Бірки на щуку, доходячи до машини зустрічаємо вищевказаних рибаків , питаємо про результати. Похвалитися їм сильно нічим, на двох вони вловили три окунця. Спонтанно пропоную провести їм міні змагання на 30 хвилин, вони погоджуються і ми всі ідемо на кльову точку . Перший закид і я витягую невеличкого окунця.

За пів години в мене було ще чотири покльовоки , але окунь сходив біля берега. Витягнувши ще одного окуня я виграв імпровізоване змагання, а мої суперники вловивши під кінець по одному окуню достойно завершили змагання . Підвівши підсумки я ще більше почав вірити в приманки Crazy Fish, адже мої суперники ловили і на воблери, і на віброхвости та бльосни , але не змогли мене обловити. Окунь добре лише реагував на Crazy Fish POWERMACE і NANO MINNOW. На цій позитивній ноті , будучи повністю собою задоволеним і своїми приманками я поїхав далі шукати зубасту красуню …

На проведение конкурса отчётов "Soft Lures"
Віктор Загинайко -> Всем, Проведение конкурса отчётов "Spinn Lures"
Підсумки спінінгового сезону 2013 року
Ну от і підходить кінець спінінгового сезону 2013 року , тому я вирішив підвести підсумки своїх рибалок в цьому сезоні і визначити найбільш кльові водойми, з тих на яких я рибачив. Можливо моя стаття допоможе нашим місцевим рибалкам у виборі місця своїх рибалок в новому сезоні.

І так, на першому місці по кількості проведених мною рибалок і впійманій рибі займає річка Тясмин, а точніше її частина, яка протікає в с. Бірки . Рибачити на ній я почав в кінці липня , в той час непогано ловився окунь з ранку і ввечері, та і щучка час від часу зрізала приманку . З приходом осені ситуація змінилася кардинально , окунь кудись зник , а в моїх уловах почали появлятися різнокаліберні щучки до кілограма вагою . Основна маса риби була впіймана з так називаємої кладки "Шольки", біля неї проходить невеличка бровка , на яку час від часу виходив на охоту стайний окунь і щучка.

На другому місці ставок в Старій Осоті, в ньому з хижака живе лише окунь і його там багато, але нажаль основна маса його невеличкі полосатики. На ньому я рибачив всю осінь, окунь майже завжди радував мене хорошим кльовом . Першу половину осені я ловив з лодки у вершині, а другу з берега в основному на дамбі . На цьому ставку я вловив свого першого трофея , причому на мілині під берегом.

Бронзу займає частина річки Тясмин, яка протікає в моїй рідній Олександрівці. Якщо чесно, для мене було відкриттям , те що у нас можна ловити більше одного окуня. Виявив дві кльові точки: це "старий пляж" і невеличкий карман біля ДОСАФУ, причому на останній ловилися і щучки.
adminadmin
27.11.2013 01:041 Ещё
Виктор, спасибо Вам большое. Это первые отчёты на нашем сайте, которые размещены на украинком языке. И, кстати, надо будет продумать отдельную номинацию за украинский язык! Как это я раньше не подумал :( Вот так, век живи - век учись...
Віктор Загинайко -> Всем, Проведение конкурса отчётов "Spinn Lures"
Рибалка в Нерубаївці
В нашому районі є невеличкий хуторок під назвою Нерубаївка, під стать йому і ставок, який знаходиться неподалік від хутора. Не дивлячись на те, що ставок сам геть невеличкий, риби в ньому жило багато. По словам орендаря ставка, у ньому водяться великі карасі, коропи і окуні.

В мене ще на весні цього року зародилася думка поїхати на той ставок, та половити окунів , але як завжди мені щось заважало. І от нарешті, вже наприкінці осені я все ж таки попутно попав на нього.

Приїхавши на ставок вже в другій половині дня, я мало вірив у те що щось впіймаю, так як по всім водоймам нашого району окунь майже не брав. Зібравши спінінг я спустився до ставка і став на прогалину між очеретом. Надівши на трьох грамову «чебурашку» з овнеровський гачком S-59 віброворм від Crazy Fish, я почав обловлювати місце. На третій проводці, я побачив, як вже майже під берегом, за моєю приманкою йшов невеличкий окунець, але атакувати її не наважився , на наступній проводці невеличкий окунець вже атакував приманку під берегом, але не засікся. Це мені підняло настрій і всилило в віру в те, що тут окунь є, і його можна вловити, потрібно лише підібрати до нього ключик. І наступна проводка була вдалою, вже майже з перших обертів катушки, я відчув як на гачок сів непоганий окунь, спінінг вигнуло дугою, а ліска почала гудіти від напруги. Через десять секунд в мене в руках був полосатий красень грамів приблизно 150. Після пам’ятного фотографування він потрапив в пакет від Crazy Fish.

Після такого приємного сюрприза, в мене піднявся настрій і я почав активніше обслідувати акваторію ставка. Але брали невеличкі окунці, які толком не засікались і постійно сходили, тому я вирішив поміняти приманку і впіймати здорового окуня. Замість віброворма ставлю агрі спін 2 від Crazy Fish . І яке було моє здивування коли на першому закиді на другому обороті котушки я відчув сильний удар в руку. Я зрозумів що на гачку знаходиться окунь якого я ще в житті ніколи не ловив, не дивлячись на всі мої намагання його контролювати він все ж таки зайшов в очерет під берегом , але трохи послабивши ліску я дав йому можливість самому вийти з очерету і потихеньку витягнув окуня на берег. Моїй радості не було меж, в руках у мене був прекрасний окунь, якого я звичайно сфотографував і відправив у пакет.

024.jpg
Але надалі рибалка мене почала розстроювати, не те щоб риба не ловилась, вона просто не засікалась, було дуже багато нереалізованих покльовок і в мене було лише одне на це пояснення, риба просто не брала приманку повністю, а лише хватала її за хвіст і через деякий час запідозривши щось недобре випускала приманку з рота. В моїх товаришів , починаючих рибалок, було також декілька покльовок здорових окунів, але вони не змогли їх реалізувати. А на останній проводці, окунь пішов разом з приманкою, залишивши горе рибалок без рибини і без приманки.

Під кінець світлового дня кльов геть припинився. Ми вирішили повертатися додому, з приємними враженнями про Нерубаївський ставок .

Для проведения конкурса отчётов "Soft Lures"
Написать сообщение …Загрузить файлы?




Предложение сотрудничества для блоггеров


3.jpg



Новые водоёмы и места отдыха

 


Экипировочный центр туристического снаряжения "Турбаза"



Новые товары и услуги на барахолке 

все предложения...


09.01.2022 14:09:53 Ловля рыбы на мормышку
В группе размещаются отчёты и микроблоги о ловле рыбы зимой на мормышку
08.01.2022 14:04:37 Отвесное блеснение и балансир
Отчёты и микроблоги о ловле рыбы на балансир, методом отвесного блеснения, а также чертика и балду

Все группы